Интер Кампус България – Вече 23 години заедно!

Снимка на Inter Campus Bulgaria.

Скъпи приятели,

Тези от вас, които са запознати с дейността на Фондацията, знаят,че първият ни и най- изживян проект е именно “Inter Campus”, а кой по-добре и с повече любов може да разкаже за дългия път, извървян заедно, освен неговият ръководител за България.

Дами и господа,

прекрасната Йорданка Янева и нейното емоционално интервю за Inter Campus.

“Представяте ли си, вече 23 години работим заедно?!”, с тези думи започва интервюто си в Instagram Йорданка Янева, дългогодишен организационен мениджър на Интер Кампус България.
Всъщност българският проект е активен от 1997 г., като към днешна дата в спортно-образователните дейности взимат участие две групи деца.
Етническата интеграция и социалното включване са основните цели на проекта.
„За постигане на тези цели – продължава Йорданка приятно развълнувана да говори за родината си и за проекта на “нерадзурите”- с течение на времето бяха включени домове за сираци, където повечето от децата са от ромски произход.
Благодарение на “Интер Кампус” развитието на децата е цялостно, като освен на двигателните умения се обръща внимание и на познавателните и социалните аспекти, които формират личността на детето. Работата по интеграцията е много трудна, защото визията на повечето българи е, че ромската общност не желае да се интегрира. Освен това те често живеят в изолация, в гета извън градските центрове, което прави работата ни още по-деликатна. Опитваме се да преодолеем тези стереотипи, тези предразсъдъци и трудности “.
Принудителното прекъсване на заниманията от последните дни поради епидемията от Ковид – 19 няма да попречи в бъдеще „да търсим нови реалности, които може да се нуждаят от нашата намеса и помощ“.
Страстта, с която говори Йорданка ни кара да разберем защо “Интер Кампус България” съществува вече цели 23 години.

Снимка на Inter Campus Bulgaria.

Цялото интервю може да гледате в инстаграм на адрес: https://www.instagram.com/tv/CBd7DIeKzhA/?igshid=j27so2tr0qp4&fbclid=IwAR1cZCqmPBbAsxbKxnd-0n_-i-4lxwkBLUpLBfaUfCWK46TlZ7NtGKvtxeA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *