“Интер Кампус” в България – юни 2013 г.

Инициатива за работа с деца в неравностойно социално положение

 

Inter-Campus_BG

 

           Делегация на “Интер Кампус” пристигна в София за първото си годишно посещение между 19 и 24 юни 2013 г., за да проведе своите дни на интеграция за деца в неравностойно социално положение с много игри и тренировки. За пореден път събитието се провежда в град Троян, където Общината предоставя спортните си терени за провеждане на мероприятието.

          Тук ни чакат около 100 деца, нетърпеливи да проведат тренировки с нашите италиански треньори Силвио Гуарески и Дарио Трипол, както и с българските им колеги – Владислав Трифонов и Димитър Колев от Троян, Георги Станчев от Сапарева Баня и Дончо Христов от Баня. Към 40-те деца от центъра в гр. Троян се присъединиха 15 ромчета от центъра в с. Баня, 20 от гр. Сапарева баня и 20 от пансиона в с. Врабево.

          Проведе се традиционният образователен курс за местните треньори, както и тренировки на българските деца, чиято основна цел беше социалната интеграция и забавлението на българчетата в неравностойно социално положение.

          И тук, на кръстопътя между Европа и Азия, “Интер Кампус” с черно-синята фланелка премахва бариери и културни различия, гради приятелство и радост.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *